החברות השותפות במאגר תמר השקיעו מעל 3.1 מיליארד דולרים בפיתוח המאגר ומתכננות לבצע השקעות נוספות בהרחבת יכולת ההפקה מן המאגר.
אספקת הגז הטבעי לישראל מתמר, תרמה להורדת עלויות ייצור החשמל והביאה לחיסכון עצום בעלויות אנרגיה לציבור ולמגזר התעשייתי במהלך העשור הראשון להפעלת תמר.
המאגר מייצא גז לירדן ולמצרים ובכך תורם לכלכלת ישראל באמצעות העברת תמלוגים ומיסים לקופת המדינה ומסייע בחיזוק הקשרים הכלכליים עם מדינות האזור.
הירידה בפליטות המזהמים כתוצאה מהמעבר לשימוש בגז טבעי במקום פחם מזוט וסולר הפחיתה בצורה משמעותית את זיהום האוויר בישראל ותרמה לבריאות אזרחי המדינה בכללן התועלות הכלכליות הנגזרות מכך (עלויות חיצוניות).
לפי דו"ח משרד האנרגיה, ההכנסות המצטברות מאז תחילת הפקת הגז הטבעי בישראל ועד לשנת 2024 מסתכמות בכ- 25 מיליארד שקלים.
בשנת 2023, פרסם איגוד הגז הטבעי בשיתוף חברת BDO, מחקר מעמיק על מהפיכת הגז הטבעי והשפעותיה החיוביות על הכלכלה, הסביבה וחוסנה הגיאופוליטי של ישראל לרגל עשור להפקת הגז הטבעי מתמר. למחקר המלא.
ב-30 במרץ 2013, החל עידן חדש במשק האנרגיה במסגרתו מרבית ייצור החשמל בישראל החל להתבסס על גז טבעי שמופק ממאגר תמר. מהפכת הגז הטבעי שהחלה עם הזרמת הגז מתמר לא רק שהביאה לחיסכון משמעותי בעלויות אנרגיה ולהכנסות למדינה ממיסים ותמלוגים אלא בראש ובראשונה לשינוי משמעותי באיכות האוויר שכולנו נושמים.
הגז הטבעי שמופק ממאגר תמר מאפשר למדינת ישראל לצמצם את השימוש בפחם ונפט כמקורות אנרגיה ובכך להפחית את פליטת מזהמים כמו תחמוצות גופרית ותחמוצות פחמן שנפלטות בתהליך ייצור חשמל ושימוש באנרגיה במפעלי תעשייה.
בדו"ח מפל"ס 2019 מייחס המשרד להגנת הסביבה את ההפחתה המשמעותית בפליטה לאוויר של תחמוצות חנקן ותחמוצות גופרית בין השנים 2012 ל-2019 בעיקר לעלייה בשימוש בגז הטבעי בייצור חשמל במקום בשימוש בפחם. לפי המשרד להגנת הסביבה, כמויות הפליטה לאויר של תחמוצות חנקן המדווחות למפל"ס פחת בשנים 2012-2019 ב-58% והיקף הפליטה לאוויר של תחמוצות גופרית פחתו ב- 78%. רובו המוחלט של הגז הטבעי שסופק בשנים אלו למדינת ישראל מקורו במאגר תמר.
בדו"ח מפל"ס 2021 נמשכת המגמה בהפחתת הפליטות כתוצאה משימוש בגז טבעי : תחמוצות הפחמן פחתו ב-69% והיקף הפליטה לאוויר של תחמוצות גופרית פחתו ב- 84% מ- 2012 (בסוף 2019 החל גם מאגר לוויתן להזרים גז למשק הישראלי ולמדינות באיזור) עוד צוין בדוחכי המעבר לגז הטבעי הוא אחד הגורמים המובילים בהפחתת פליטות גזי חממה בישראל.
מפעילת מאגר תמר הינה חברת שברון מדיטרניאן לימיטד. התרבות הארגונית של שברון מעודדת את עובדיה לפעול למען הבטיחות שלהם, של עמיתיהם לעבודה ושל הציבור (Operational Excellence). תרבות המצויינות התפעולית ששברון חרטה על דגלה מתבטאת בשגרת ההפקה מן המאגר ובסטנדרטים והגדרת נהלי התפעול והבטיחות האישית של עובדי האסדה,מתקן קבלת הגז באשדוד ובכלל המתקנים בהם היא פועלת.
4 באוגוסט 2024
כחלק משגרת הטיפול באירועים כאלה, ולצורך שמירה על הסביבה, הופעל לפיד האסדה.
הלפיד הוא מתקן בטיחותי המסייע להפעלה בטוחה של האסדה ולשמירה על הציוד והמתקנים שלנו.
הפעלתו אינה גורמת לסכנה סביבתית או בריאותית לתושבים.